Varázslatok

Minden varázslatnak van egy szintje, amely a többi szakértelemhez hasonlóan fejleszthető. A varázslatokat elsajátításukkor automatikusan 1. szinten kapod meg. A varázslat szintje befolyásolhatja a varázslat erősségét, hatását és esetenként varázspont költségét. Minden varázslat használata varázspontba kerül. A varázspontjaid mennyisége elsősorban a Mágia tulajdonságodtól függ. Minden köröd elején és a táborozásod kezdetén visszakapod az összes varázspontodat. Tehát teljes varázspontból gazdálkodhatsz a fordulódban, és ugyanígy teljes varázspontból a táborozás alatt (azonban két csata közt a VP-t nem nyered vissza a táborozás alatt sem, az ÉP-vel ellentétben).
A varázslatok megtanulásának feltétele általában valamekkora IQ, minél erősebb a varázslat, annál magasabb.
Bizonyos varázslatok sebzést okoznak, ezt csökkenthetik az ellenfél védekező varázslatai illetve más hatások. Más varázslatok vagy sikerrel járnak, vagy nem. Ilyenkor a varázslat sikerére általában 50% esély van ("alapesély"), ezt módosítja a varázslat szakértelmed mínusz az ellenfél valamely tulajdonsága, szorozva 3%-kal.

Varázslat típusok

A varázslatoknak három csoportja van, az Elemi varázslatok, a Szellemi varázslatok és a Nekromanta varázslatok. Minden csoportban vannak ún. kisebb és nagyobb varázslatok. Kisebb varázslatokat korlátozás nélkül bármely csoportból tanulhatsz, azonban ha valamelyik csoportból megtanulsz egy nagyobb varázslatot, akkor elkötelezted magad amellett az iskola mellett, a másik két szférából nagyobb varázslatokat nem tanulhasz (de kisebbeket továbbra is). Ha elkötelezed magad egy iskola mellett, akkor az abból az iskolából származó kisebb varázslatok idézési költsége eggyel kevesebb, de egy másik iskola varázslatai eggyel többe fognak kerülni. Az Elemeknek a Szellem, a Szellemnek a Nekromanta, a Nekromanta iskolának pedig az Elemek kerülnek több vp-be.
Egyszerre max. 80 varázslatot ill. pszi képességet ismerhetsz. Ha esetleg valaha eléred ezt a korlátot, és újabb varázslatot akarsz tanulni, akkor előtte egyet el kell "felejtened". Ld. felejtés varázslat.

Harci varázslatok

Az állandó küzdelemben élő galetkik természetesen leggyakrabban harci varázslatokat alkalmaznak. A harci varázslatokat a harc bármelyik körében lehet alkalmazni. Vannak varázslatok, amelyek csak akkor használhatóak, ha az ellenfél távol van tőlünk, mások csak közelre jók, stb. A harci varázslatok intelligens használatát több parancs is elősegíti.

Varázslatlisták

Harci varázslatokat sosem használsz csak úgy, magadtól: szükséges, hogy berakd őket egy ún. Támadó/védekező varázslat listába. Részletesebben ld. a Parancsoknál.

Direkt varázslathasználat

A varázslatlisták mellett használhatsz konkrét varázslatbeállításokat, pl. a varázslatlistádban tűzgolyó szerepel, de a galetkik ellen szívesebben használod a leheletedet. Az ilyen, egyedi tevékenységek meghatározására szolgálnak az ún. Harci Programok (ld. később). Erre eleinte ritkán lesz szükséged, sok esetben jobb hagyni, hogy a program válasszon helyetted. A harci programot csakis akkor használd, ha úgy érzed, a program nem azt választotta egy harcban, amit te szerettél volna.

A használt jelölések magyarázata:


Varázslat neve. Ez értelemszerű, zárójelben a varázslat hivatkozási száma látható. Ha egy varázslatot meg akarsz tanulni, ezt kell a BE 3 után megadni.
Típus. A támadó és védekező varázslatokat harcban használod, használatukhoz külön V parancs nem szükséges, de csakis akkor használod őket a harcban, ha vagy benne vannak valamelyik TV listádban, vagy be vannak állítva a harci programban. A védekező varázslatok csak annyiban különböznek a támadóktól, hogy ezekből egy körben akár kettőt is el lehet mondani (két különbözőt).
Forma. Ennek főként az elemi immunitások szempontjából van jelentősége. Ha pl. egy varázslat formája tűz, és sebzést okoz, akkor a tűzimmunitás csökkenti az általa okozott sebzést.
Táv. A harc leírásából kiderül, hogy a csatatér a két szembenálló mezőjéből, valamint a középső mezőből áll. A "közel" táv azt jelenti, hogy csak olyanra használhatod, aki veled egy mezőn áll. A "távol" csak olyanra, aki másik mezőn áll. A "bármi" esetében bárhol levőt célozhatsz.
Terület. Ez adja meg, hogy kire fog a varázslat hatni. A "magad" egy saját magadra felrakott varázslat. Az 1 célpont egyetlen lényt jelent, ez lehet "ellenfél" vagy "barát". A "mező" a célzott mezőn levő lényekre vonatkozik, ha nincs feltüntetve, hogy barát vagy ellenség, akkor minden ott levő lényre (egy tűzgolyó nem tud válogatni). A "minden" az összes mezőt jelenti.
Hatóidő. Ez lehet azonnali, csata, 1 harci kör (ez a célpont következő cselekvésére vonatkozik), 1 forduló, forduló eleje (ez ugyanaz, mint az 1 forduló, de csak a köv. fordulód elején múlik el), permanens vagy inaktív (ekkor egy feltételtől függ, hogy mikor sül ki ill. ér véget a varázslat). Megjegyzés: azokból a varázslatokból, amelyek adott időtartamig tartanak, egyszerre csak egy lehet egy lényen (pl. gránitbőr) ill. egy területen (pl lávafolyam), hacsak a varázslat leírása másképp nem rendelkezik.
Költség. Hány vp-be kerül a varázslat elmondása.
Mentő. Bizonyos esetekben a célpontnak lehetősége van, hogy a varázslat hatását elkerülje. Egy felé dobott varázslatnál ez pl. a gyorsaságán múlik, egy mentális varázslatnál az intelligenciáján. Az ilyen esetekben a Mentő: (Célpont tulajdonsága) feliratot látod. Ekkor a varázslat sikerének esélye 50%+(varázslat szinted - célpont tulajdonsága) x 3%. Elképzelhető, hogy az alapesély nagyobb vagy kisebb mint 50%, ilyenkor az alapesély értékét zárójelben, a célpont tulajdonsága után olvashatod.
Ld. még ellenállás megtörése varázslat.
Magasabb szintű torzszülötteknek mindíg van 5% esélye a szörnyeknek a siekres mentődobásra, Legendás Szörnyekenk nem mindíg a fenti szabályok szerint számítódik a mentődobása.
Leírás. Innen derül ki, pontosan mit is csinál a varázslat, mennyit sebez, stb. Ha a szöveg "szint"-re hivatkozik, ez mindig azt jelenti, hogy azt a bizonyos varázslatot hányadik szinten ismered. A varázslatok szintje KNO pontok elköltésével, a VAR paranccsal növelhető, és persze kis mértékben fejlődik magától, ahányszor a varázslatot elmondod.
Küszöb. Minden varázslatnak vannak bizonyos feltételei, hogy megtanulhasd egyrészt egy szint a mely alatt a varázslótoronyban nem tanítják ezt varázslatot, másrészt egy bizonyos inteligencia, hogy meg is értsd a varázslatot. Az X/Y azt jelenti hogy először az X. szinten és Y IQ-val lehet a varázslatot elsajátitani a varázslótól
Ár. A piszkos anyagiak. Ennyi aranyért lehet megtanulni ezt a varázslatot a varázslótornyban.
Isk. A varázslat ebbe az iskolába tartozik, ennek nagy jelentőssége van, különösen a nagyobb varázslatoknál.A varázslatoknak három csoportja van, az Elemi varázslatok, a Szellemi varázslatok és a Nekromanta varázslatok. Minden csoportban vannak ún. kisebb és nagyobb varázslatok. Kisebb varázslatokat korlátozás nélkül bármely csoportból tanulhatsz, azonban ha valamelyik csoportból megtanulsz egy nagyobb varázslatot, akkor elkötelezted magad amellett az iskola mellett, a másik két szférából nagyobb varázslatokat nem tanulhasz (de kisebbeket továbbra is). Ha elkötelezed magad egy iskola mellett, akkor az abból az iskolából származó kisebb varázslatok idézési költsége eggyel kevesebb, de egy másik iskola varázslatai eggyel többe fognak kerülni. Az Elemeknek a Szellem, a Szellemnek a Nekromanta, a Nekromanta iskolának pedig az Elemek kerülnek több vp-be.

Kisebb elemi varázslatok

147) Alkímia.

Típus: Általános.
Forma: -
Táv: Közel.
Terület: 1 vagy több tárgy.
Hatóidő: Permanens.
Költség: 5 VP, 2 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 3/9
Ár: 250.
Isk: Kisebb elemi.
Az alkímisták egykori álma mára már mindennapos gyakorlat a mágusok körében: egy vagy több tárgyat arannyá változtatni. Sajnos, a keletkező aranymennyiség nem a tárgy súlyával, hanem valódi értékével arányos. A varázslat tehát egy vagy több tárgyat arannyá változtat, egy paranccsal egyszerre szakértelem szint db tárgy változtatható át. A kudarc esélye 16%-1%/szint. Előnye a kereskedelemmel szemben, hogy mindössze 2 TVP-be kerül, és rendes áron adhatod el a tárgyat. Használat: V 147 <tárgy><mennyiség> vagy V 147 <1. TÁRGY> <2. TÁRGY> <3. TÁRGY> <4. TÁRGY> <5. TÁRGY> Az első esetben egy tárgyat alkímiázol, megadhatod, hogy mennyit belőle. A másodikban egy paranccsal egyszerre akár ötféle tárgyadat is alkímiázhatod. A VP költség minden egyes tárgynál levonásra kerül, de a 2.-tól kezdve a TVP költség csak 1-1. Ilyenkor, mivel nincs mennyiség paraméter, a birtokodban levő tárgyból az összeset (de persze max. alkímia szint db-ot) próbálsz alkímiázni. Figyelem: a 2. variáció használatához legalább háromféle tárgyat kell megadnod! Megjegyzés: átkozott tárgyat nem lehet alkímizálni.

11) Elektromos kéz.

Típus: Támadó.
Forma: Villám.
Táv: Közel.
Terület: Mező, minden ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 1 VP.
Mentő: -
Küszöb: 2/6
Ár: 50.
Isk: Kisebb elemi.
Használatakor a mágus kezéből apró, elektromos szikrák pattognak elő, megrázva minden ellenfelet, aki a közelben tartózkodik. Az elektromos kéz akkor jó, ha egyszerre több ellenféllel harcolsz. Minden, veled egy mezőn álló ellenfél 1 elektromos sebzést szenved el szintenként. Az elektromos kéz az egyetlen, több ellenfélre ható kisebb elemi varázslat, és mivel szinte ingyen van, korlátlan mennyiségben használható.

10) Energiatüske.

Típus: Támadó.
Forma: Energia.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 2 VP.
Mentő: -
Küszöb: 2/8
Ár: 70.
Isk: Kisebb elemi.
A mágus kezéből apró, szikrázó energiatüskék repülnek ki, és halálos pontossággal találják el a kijelölt célpontot. Az energiatüske sebzése D2 szintenként, és egy célpontra használható. Jogos a kérdés: miért érdemes megtanulni az energiatüskét egy lehelő kalandozónak, amikor a sebzése ugyanannyi, mint egy leheletnek, és még vp-be is kerül? Nos, először is az energiatüske elleni semmilyen elemi immunitás nem ad védelmet. Másrészt, mivel a kör elején, a varázslatok között lövöd el, könnyen pontot tehet egy fehér amőba pályafutásának a végére, amit pedig lehelettel képtelenség megölni a szaporodása miatt.

40) Gigaököl.

Típus: Támadó.
Forma: Föld.
Táv: Bármi.
terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 5 VP.
Mentő: Gyorsaság.
Küszöb: 3/12
Ár: 90.
Isk: Kisebb elemi.
A levegőben megjelenik egy óriási, ököl alakú erőtér, és lesújt a célpontra, aki 1 sebzést szenved el szintenként, és tönkremegy egy véletlenszerű, KF-elt tárgya, amit később nehezen ugyan, de még meg lehet javítani. A varázslatot torzszülöttekre csak akkor érdemes használni, ha a beKF-elt tárgy lehetetlenné teszi a szörny megölését, mert egyébként a potenciális zsákmányt semmisíted meg. Aki elég fürge, félre tud ugrani a lesújtó ököl elől.

13) Jégcsóva.

Típus: Támadó.
Forma: Jég.
Táv: Közel.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali
Költség: 4 VP.
Mentő: Gyorsaság.
Küszöb: 2/10
Ár: 80.
Isk: Kisebb elemi.
A mágus egy iszonyatosan hideg jégcsóvát hajít a célpont felé, akinek azonban lehetősége van, hogy félreugorjon. Nagyon olcsó és nagyon sokat sebez: a célpont D6 sebzést szenved el szintenként, HA elvéti a gyorsaság mentődobást.

15) Jégpajzs.

Típus: Védekező.
Forma: Jég.
Táv: -
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/8
Ár: 50.
Isk: Kisebb elemi.
A varázslót fehéren vibráló erőtér vonja be, amely szinte tökéletesen immunissá teszi a jégtámadásokkal szemben. Sajnos, a varázslat használatakor fokozottan csökken a tűzzel és mérges gázzal szembeni ellenállás. A jégpajzs a csata időtartalmára megnöveli jégimmunitásod 2*szinttel, de lecsökkenti tűz- és mérges gáz immunitásodat szinttel. A jégpajzs varázslat muködéséhez kell, hogy legyen jégimmunitás szakértelmed. Érdemes harci programból használni, beállítani a szinted jeget lehelő lényei ellen. A jégpajzs mellett nem használhatsz tűz ill. gázpajzsot.

163) Kineport.

Típus: Általános.
Forma: -
Táv: Szint.
Terület: 1 átkozott tárgy.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 15 VP, 3 TVP.
Mentő: Speciális
Küszöb: 3/10
Ár: 120.
Isk: Kisebb elemi.
E varázslat igazi haszna akkor nyilvánul meg, amikor először fordul elő veled, hogy vagy 10 féle átkozott tárgyat cipelsz magaddal. Ilyenkor nem kell mást tenned, csak fogsz egy cetlit, felírod rá az általad legjobban utált tíz galetki nevét, majd összepárosítod őket a nálad levő átkozott tárgyakkal. Ezután ezzel a nagyszerű varázslattal szépen átlövöldözöd nekik a tárgyakat. A kineport egyetlen hátránya: olyan galetkinek nem tudsz vele tárgyat átsugározni, akinek legalább ugyanolyan szinten megvan ez a varázslat, mint neked. Ezenkívül olyan tárgyat sem adhatsz át, amely az illetőnek már van a birtokában. A varázslat használata: V 163 <tárgy> <galetki>. Ha akarod, megadhatsz a 4., 5. és 6. paraméterben is egy-egy galetkit, arra az esetre, ha az elsőként megadott nem lenne legális célpont. A négy galetkiből bármelyiknek is sikerüljön a tárgyat átpasszolni, a TVP és VP költség csak egyszer kerül levonásra.

162) Mágikus csapda.

Típus: Általános.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: 1 csapda.
Hatóidő: Inaktív.
Költség: 20 VP.
mentő: -
Küszöb: 4/12
Ár: 250.
Isk: Kisebb elemi.
Ha olyan csapdát akarsz felállítani, ami igazán nagyot durran, nem árt egy kis mágikus támogatás. Ha a CS parancs 3. paraméterének megadod a 162-t (pl. CS 30 0 162), akkor a csapdád felállításakor némi mágiát is bevetsz: a csapdád varázslat szint*2 plusz sebzést fog okozni azoknak, akik belesétálnak. A varázslatot a CS parancs kiadásakor automatikusan használod, V 162 parancsra soha nem lesz szükséged. A plusz sebzés mindaddig megmarad, amíg nem adsz ki újabb CS parancsot.

165) Manafókuszálás.

Típus: Általános.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: Speciális.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 10 VP*szint.
Mentő: -
Küszöb: 5/13
Ár: 200.
Isk: Kisebb elemi.
A manafókuszálás tömény mágikus energia koncentrálását teszi lehetővé. Elmondásakor vörösen izzó sugár csap ki a kezedből. Ezzel a mágikus energiával puha fémből készült tárgyakat megolvaszthatsz, vizet forralhatsz, jeget olvaszthatsz, és még egy csomó egyéb dologra használhatod. Minél magasabb szinten ismered a varázslatot, annál több energiát tudsz koncentrálni, persze annál több varázspont árán. A manafókuszálás harcban sajnos nem alkalmazható, mivel megidézése elég hosszú időt és koncentrálást igényel. Megjegyzés: A varázslatot nem a V paranccsal használod, hanem automatikusan, bizonyos kalandok során, amikor szükséged van rá. Ha egy kaland során manafókuszt kell használnod, és magasabb szinten ismered a varázslatot, mint feltétel, akkor is csak annyi VP-t költesz, amennyi szükséges.

188) Sziklaerő

Típus: Általános.
Forma: -
Táv: -
Terület: magadra
Hatóidő: kör
Költség: 25 VP, 3 TVP
Mentő: -
Küszöb: 8/14
Ár: 680.
Isk: Kisebb elemi.
Leírás: Ahányas szintű a sziklaerő, annyi plusz támadást kapsz egész körre.

150) Tárgyvédelem.

Típus: Védekező.
Forma: Föld.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/9
Ár: 200.
Isk: Kisebb elemi.
A föld elemi védőerejét felhasználva, tárgyaidat eltörhetetlenné teszed egy rövid időre. A harc ideje alatt a tárgypusztító hatások (pl. végtaghoz kötött tárgypusztítás) szint*5%-kal kevesebb esélyük van a sikerre. Ezt a varázslatot főleg a későbbi szinteken érdemes elsajátítani.

16) Tűzpajzs.

Típus: Védekező.
Forma: Tűz.
Táv: -
Terület: magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/8
Ár: 50.
Isk: Kisebb elemi.
A varázslót vörösen vibráló erőtér vonja be, amely szinte tökéletesen immunissá teszi a tűztámadásokkal szemben. Sajnos, a varázslat használatakor fokozottan csökken a hideggel és a savval szembeni ellenállás. A tűzpajzs a csata időtartalmára megnöveli tűzimmunitásod 2*szinttel, de lecsökkenti jég- és savimmunitásodat szinttel. Érdemes harci programból használni, beállítani a szinted tüzet lehelő lényei ellen. A tűzpajzs mellett nem használhatsz jég- ill. savpajzsot.

14) Vakító fény.

Típus: Támadó.
Forma: energia.
Táv: Bármi.
Terület: mező, minden ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 2/7
Ár: 40.
Isk: Kisebb elemi.
A varázsló egy hihetetlen fényerejű gömböt idéz meg, amely elvakítja az ellenfeleket. Ennek eredményeképp egy adott mezőn álló minden ellenfél -3% támadást kap szintenként. Nyilvánvalóan, a varázslatnak főleg magasabb szinten van érezhető hatása.

170) Villámpajzs.

Típus: Védekező.
Forma: Villám.
Táv: -
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/8
Ár: 50.
Isk: Kisebb elemi.
A varázslót kéken vibráló erőtér vonja be, amely szinte tökéletesen immunissá teszi az elektromos támadásokkal szemben. Sajnos, a varázslat használatakor fokozottan csökken a méreggel és a savval szembeni ellenállás. A villámpajzs a csata időtartalmára megnöveli a villámimmunitásod 2*szinttel, de lecsökkenti mérges gáz- és savimmunitásodat szinttel. Érdemes harci programból használni, beállítani a szinted villámot lehelő lényei ellen. A villámpajzs mellett nem használhatsz gáz- ill. savpajzsot.

194) Vízlégzés.

Típus: Általános.
Forma: -
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: szint * 5 perc
Költség: 15VP.
Mentő: -
Küszöb: 8/15
Ár: 560
Isk: Kisebb elemi.

217) Jégfal

Típus: Támadó
Terület: Magadra
Hatóidő: Csata
Költség: 24 VP
Mentő: -
Küszöb: 12/10
Ár: 1800.
Isk: Kisebb elemi varázslat
Leírás: A varázslat mindenben megegyezik a 2. szabálykönyvben, a 62. oldalon leírt elektromos fallal, kivéve, hogy jég alapú sebzést okoz, varázspont költsége magasabb, és az okozott sebzés nem 3, hanem 6 pont szintenként.

209) Ősi immunitás

Típus: Védekező
Terület: Magadra
Hatóidő: Csata
Költség: 8 VP
Mentő: -
Küszöb: 12/14
Ár: 2500.
Isk: Kisebb elemi varázslat
Leírás: A varázslat a harc időtartamára minden immunitásodat megnöveli, szintenként 5%-kal. Ha például a tűzimmunitásod 8(15), és az ősi immunitást 20-as szinten ismered, akkor a csata időtartamára +100%, azaz +15 tűzimmunitást kapsz. Az elemi pajzs varázslatokkal ellentétben, ez a varázslat annál hatékonyabb, minél magasabbak az elemi immunitásaid. Nagy előnye velük szemben, hogy az összes immunitást növeli, nem csak egyet. Az ősi immunitás hatása nem adódik össze az elemi pajzsokéval és az elemi védelemmel (nem is mondhatod el mindkettőt egyszerre).

240) Kisebb manapajzs (#240)

Típus: védekező
Terület: magadra
Hatóidő: csata
Költség: 30 VP
Mentő: -
Küszöb: 14/34
Ár: 6000.
Isk: Kisebb elemi
Leírás: A kisebb manapajzs elmondásakor egy vibráló erőtér vesz körbe, amely megvéd bizonyos számú mágikus sebzéstől. A varázslat alapszintenként 7 mágikus sebzést véd ki, módosított szintenként pedig 3-mat. Pl. egy 20(30)-as kisebb manapajzs 20*7+10*3=170 mágikus sebzést véd ki.

246) Martian hatalma (#246)

Típus: védekező
Terület: magadra
Hatóidő: csata
Költség: 14 VP
Mentő: -
Küszöb: 14/8. küldi
Ár: 8.küldi.
Isk: Kisebb elemi
Leírás: A híres isteni hatalommal rendelkező Martian egyik utolsó munkája (egyes pletykák szerint a halálát is ezeknek a kísérleteknek köszönhette), amely a mágikus energiák nagyobb mértékű kihasználásában segít. Ha használod ezt a varázslatot, akkor a harc végégig minden varázslatod - amely az elsődleges varázslatiskoládba tartozik - szintje varázslatszint/2-vel magasabb lesz. Sajnos a varázslatnak a hatásfoka véges, egyrészt a varázslatnak csak az alapértéke számít, az esetleges módosítóknak ezúttal semmi szerepe nincs, másrészt egy varázslatot csak maximum annak alapértékének felével képes megnövelni. Pl. egy 40(52)-es Martian hatalma maximum 20-szal növeli a varázslatok szintjét, és pl. egy 26(29)-es varázslatot maximum 13-mal növelhet, azaz 26(42)-re.

272) Méonech fókuszálás(#272)

Típus: védekező
Terület: magadra
Hatóidő: csata
Költség: 35 VP
Mentő: -
Küszöb: 15/30. küldi
Ár: 30.küldi.
Isk: Kisebb elemi
Leírás: Megszerezted hát a szkritterek titkos varázslatát! A méonech fókuszálást elmondva, minden, egy célpontra ható sebző varázslatod annyi százalékkal több sebzést okoz, ahányas szinten a méonech fókuszálást ismered, de max. 50% lehet a bónusz.

Nagyobb elemi varázslatok

26) Annihiláció.

Típus: Támadó.
Forma: Mágia.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont torzszülött.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 30 VP.
Mentő: Gyorsaság.
Küszöb: 10/19
Ár: 666.
Isk: Nagyobb elemi.
A varázsló kezéből egy fekete sugár indul ki, és ha a megcélzott torzszülött nem menekül el idejében, akkor egy nagy robbanás kíséretében tökéletesen megszűnik létezni, annyira, hogy még lélekenergiát sem lehet belőle kinyerni. Megjegyzés: Ha esetleg egy régi, hűséges szolgádat annihilálják, ne veszítsd el a reményt! A templom papjai csodákra képesek, lehet, hogy még őt is vissza tudják hozni, bár igencsak borsos áron.

143) Elektromos fal.

Típus: Támadó.
Forma: Villám.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 12 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/12
Ár: 180.
Isk: Nagyobb elemi.
A varázslat elmondásakor a mágus mezoje körül egy csapkodó villámokból álló fal emelkedik fel. Minden lény, amely rálép erre a mezore, átmegy ezen a falon, és sebzodik 3 ép-t szintenként. Ha valaki kimegy az elektromos falból, nem sebzodik.

41) Elemek parancsa.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Bármi.
Terület: Minden ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 10 VP.
Mentő: mágia (70%).
Küszöb: 5/16
Ár: 220.
Isk: Nagyobb elemi.
Az igazi, elementális támadások ellen nem nyújthat védelmet holmi elemi immunitás. Ezt bizonyítja az elemek parancsa varázslat, amely az összes ellenfél elemi támadások elleni immunitását (tűz, elektromosság, stb) 2/szint -tel csökkenti. A varázslat további előnye,
hogy az ellenfelek rezisztencia szakértelme is kevésbé véd ellene (-10%-al).

189) Elemek uralma.

Típus: Általános.
Forma: magadra
Táv: Magad.
Terület: Minden ellenfélre
Hatóidő: kör végéig.
Költség: 15 VP, 3 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 8/21
Ár: 530.
Isk: Nagyobb elemi.
Leírás: A kör során amikor ellenfeleid rezisztálni próbálják elemi varázslataidat, rezisztanciájuk varázslaszint/2-vel kevesebbnek számít.

49) Elemi védelem.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: Minden barát.
Hatóidő: Csata.
Költség: 12 VP.
mentő: -
Küszöb: 6/17
Ár: 450.
Isk: Nagyobb elemi.
Te és szövetségeseid kaptok szintenként +1-et minden elemi immunitásotokra, a varázslat tehát ideális csapatmunkában, persze ha van bőségesen VP-d, egyéni csatában sem rossz. Pl. a tűz- vagy jégpajzsnál univerzálisabb, ha többféle ellenféllel harcolsz.

24) Energiafolyam.

Típus: Támadó.
Forma: Energia.
Táv: Bármi.
Terület: Mező, minden ellenfél.
Hatóidő: Azonnali/csata.
Költség: 12 VP.
Mentő: -
Küszöb: 5/15
Ár: 300.
Isk: Nagyobb elemi.
A varázslat sikeres elmondásakor ellenfeleid képébe óriási, fénylő energiagömb robban, amely szintenként D2-t sebez, és a harc végéig szintenként -2% támadást kapnak.

18) Földelementál idézése.

Típus: Támadó.
Forma: Föld.
Táv: Közel.
Terület: 1 Földelementál.
Hatóidő: Csata.
Költség: 3 VP*szint.
Mentő: -
Küszöb: 9/22
Ár:: 700
Isk: Nagyobb elemi.
A varázslat segítségével a Föld Elemi Síkjáról idézhetsz meg egy óriási, mágikus lényt, egy földelementált. Az, hogy a lény mennyire lesz erős, és így az idézés mennyi VP-be kerül, attól függ, hogy a varázslatot hanyadik szinten ismered. Egy csatában csak egy földelementált idézhetsz meg.

23) Isteni harag.

Típus: Támadó.
Forma: Villám.
Táv: Bármi.
Terület: Minden ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 7 VP.
Mentő: -
Küszöb: 6/25
Ár: 450.
Isk: Nagyobb elemi.
Az isteni harag gyöngyeit annak idején először Fairlight, a később istenné vált főmágus használta. A gyöngyöket feldobva, minden egyes ellenfélbe egy-egy villám csapódott, érintetlenül hagyva a varázsló barátait. Természetesen létezik a dolog varázslat-verziója is, amelyet bármely Elemi mágus elsajátíthat. Az isteni harag szintenként D2 sebzést okoz az ellenfeleknek.

21) Jégvihar.

Típus: Támadó.
Forma: Jég.
Táv: Bármi.
Terület: Mindenki.
Hatóidő: Csata.
Költség: 16 VP.
Mentő: -
Küszöb: 6/18
Ár: 500.
Isk: Nagyobb elemi.
A pusztító erejű jégvihar hatására megfagy minden és mindenki. A rövid lefutású tűzviharral ellentétben, amely egy pillanat alatt szénné éget mindent, a jégvihar hosszabb ideig, a csata teljes időtartama alatt tombol, harci körönként szintenként D4 sebzést okozva minden lénynek. Mivel a jégvihar rád is hat, célszerű mellette magas hidegimmunitást növeszteni vagy jégpajzsot használni.

25) Lávafolyam.

Típus: Támadó.
Forma: Tűz.
Táv: Bármi.
Terület: Mindenki.
Hatóidő: Csata.
Költség: 20 VP.
Mentő: -
Küszöb: 7/20
Ár: 300.
Isk: Nagyobb elemi.
A varázslat elmondásakor megreped a padló, és láva bugyog fel a mélyből. Az irtózatos hőségnek köszönhetően harci körönként a csata minden résztvevője szint/D5 életpontot veszít (beleértve téged is, ha nincs megfelelő védelmed). A lávafolyam és jégvihar kioltják egymást, forró gőzfelhőt eredményezve.

208) Nagyobb tárgyvédelem.

Típus: Védekező.
Forma: Föld.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 8 VP.
Mentő: -
Küszöb: 11/15
Ár: 2000
Isk: Nagyobb elemi.
A tárgyvédelem nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha már nagyon sok véletlenszerű varázstárgyat aggattál magadra. Ebben az esetben szinte semmi sem segít, az aljas tárgypusztító torzszülöttek szinte biztosan eltörik valamelyik varázstárgyadat. A nagyobb tárgyvédelem azonban végre megoldást jelenthet erre a problémára. Elmondása után, a harc
ideje alatt szintenként 10%-al kevesebb esélye van, hogy a tárgypusztító hatások sikerrel járnak ellened. Figyelem: a nagyobb tárgyvédelem a sima tárgyvédelem varázslattal nem adódik össze!

151) Sárkánylehelet.

Típus: Védekező.
Forma: -
Táv: Közel.
Terület: Minden barát.
Hatóidő: Csata.
Költség: 12 VP.
Mentő: -
Küszöb: 5/14
Ár: 300.
Isk: Nagyobb elemi.
Te és minden szövetségesed kaptok szintenként +1-et minden leheletetekre. A varázslat elsőre ártalmatlannak tűnik, de ha jobban meggondolod, hogy pl. egy 10-es sárkánylehelet és egy 10-es lehelet összesen 90 kno, míg egy 20-as lehelet 190 kno, és ugyanazt a sebzést produkálja fél harci kör feláldozása árán, és akkor még nem is szóltunk arról, hogy más is van a csapatodban, aki lehel...

169) Savcsapás.

Típus: Támadó.
Forma: Sav.
Táv: Távol.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 16 VP.
Mentő: -
Küszöb: 6/18
Ár: 210.
Isk: Nagyobb elemi.
A savcsapással egy koncentrált savgömböt hozol létre ellenfeled feje fölött, amely azonnal rázúdul: a varázslat hatását gyakorlatilag lehetetlen elkerülni. Szintenként D8 sebzést okoz, ezt még a savra valamennyire immunis lények is nehezen élik túl. A varázslat nagy pusztító ereje miatt csak távol levő célpontra alkalmazható biztonságosan.

19) Tűzfal.

Típus: Támadó.
Forma: Tűz.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 12 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/12
Ár: 180.
Isk: Nagyobb elemi.
A varázslat elmondásakor a mágus körül lángoló tűzfal emelkedik fel. Minden lény, amely megtámad téged, és az előző körben nem veled harcolt, átmegy ezen a tűzfalon, és sebződik 3 ép-t szintenként. Ha valaki kimegy a tűzfalból, nem sebződik. A tűzfal megszűnik akkor is, ha létrehozója elveszti eszméletét. A tűzfalat ideális a harc 1. körében felrakni, a rád rohanó ellenség útjába.

12) Tűzgolyó.

Típus: Támadó.
Forma: Tűz.
Táv: Távol.
Terület: mező, mindenki.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 9 VP.
Mentő: -
Küszöb: 5/18
Ár: 250.
Isk: Nagyobb elemi.
Nincs is igazi fantasy játék tűzgolyó nélkül! Csodaszép látvány, ahogy a parányi kis golyó elindul a mágus kezétől, aztán hatalmas detonáció közepette pusztító tűzgömbbé robban. A tűzgolyó D3 sebzést okoz szintenként, és mindössze két hátránya van: csak távolra használhatod (így általában csak az első harci körben tudod alkalmazni), és nem csak az ellenségre hat. A kaotikusabb szörnyek gyakran lőnek úgy tűzgolyót egy galetkire, hogy közben szolgáik közelről csépelik, és így ők is megégnek.

20) Tűzvihar.

Típus: Támadó.
Forma: Tűz.
Táv: Bármi.
Terület: Mindenki.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 18 VP.
Mentő: -
Küszöb: 6/19
Ár: 500.
Isk: Nagyobb elemi.
Nincs látványosabb, mint egy dühöngő tűzvihar, különösen a hegy mélyén. Szépsége mellett ereje is borzalmas, szintenként D6 sebzést okoz. Egyetlen hátránya, hogy a teljes csataterületre hat, tehát te sem tudod elkerülni a hatását. Persze, te készülhetsz egy tűzpajzssal, és ha a következő három körben tűzvihar következik, nos, azt kevesen tudják túlélni. A tűzvihar kioltja a jégvihart.

22) Villámsújtás.

Típus: Támadó.
Forma: Villám.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 8 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/15
Ár: 180.
Isk: Nagyobb elemi.
Nincs más dolgod, mint kinyújtani a karodat, rámutatni egy ellenfélre, akibe hatalmas villám csap, elevenen megégetve a célpontot. Bár a villámsújtás csak egyetlen ellenfélre hat, a szintenkénti D5 sebzést az az egy lény alaposan meg fogja emlegetni.

232) Tűzlabda

Típus: támadó
Forma: Tűz
Táv: távol
Terület: 1 mező, mindenki
Hatóidő: azonnali
Költség: 30 VP
Mentő: -
Küszöb: 13/30
Ár: 5000.
Isk: Nagyobb elemi.
A tűzgolyó jóval nagyobb változata, itt nem csak egy apró tűzgömb, hanem egy hatalmas tűzlabda robban fel a megcélzott mezőn, szintenként 1-9 sebzést okozva minden lénynek, amely ott tartózkodik. A tűzgolyóhoz hasonlóan, ezt is csak távolra tudod használni.

233) Ősi villám

Típus: támadó
Forma: Villám
Táv: bármi
Terület: 1 célpont, ellenfél
Hatóidő: azonnali
Költség: 28 VP
Mentő: -
Küszöb: 13/29
Ár: 5600.
Isk: Nagyobb elemi.
A varázsszavak kiejtésekor egy elemi erejű villám csapódik bele az ellenfeledbe, szintenként 1-9 sebzést okozva, és minden bizonnyal elevenen elégetve őt. A varázslat nagyon univerzális, hiszen egész közel álló ellenfélre is lesújthatsz vele.

244) Energiakoncentráció

Típus: támadó
Forma: energia
Terület: 1 ellenfél
Táv: bármi
Hatóidő: azonnali
Költség: 7 VP
Mentő: -
Küszöb: 15/??
Ár: ??.
Isk: Nagyobb elemi
Leírás: A varázslat elmondásakor koncentrált energialövedékek sorozata csapódik az ellenfél testébe. A varázslat szintenként mindössze D2 sebzést okoz, viszont, lévén tiszta energia, az elemi immunitások nem működnek ellene, és rezisztálására -100% esélye van a célpontnak. A varázslat kisebb méretű, de nagyon ellenálló célpontok elpusztítására optimális eszköz.

249) Sárkányforma

Típus: védekező
Forma: -
Terület: magadra
Táv: közel
Hatóidő: csata
Költség: 30 VP
Mentő: -
Küszöb: 14/18
Ár: 1800.
Isk: Nagyobb elemi
Leírás: A varázslat a sárkánylehelet továbbfejlesztése, de csak magadra hat. Elmondása után a csata időtartamára szintenként +2-t kapsz minden leheletedre. A sárkányforma nem adódik össze a sárkánylehelettel.

193) Háló

Típus: támadó
Forma: -
Terület: 1 ellenfél
Táv: bármi
Hatóidő: azonnali
Költség: 28 VP
Mentő: erő (35%)
Küszöb: 16/??
Ár: ??.
Isk: Nagyobb elemi
Leírás: A varázsló kezéből egy iszonyatosan erős, ragacsos háló lövell ki, mozdulatlanságra kárhoztatva célpontját. A hálóból nincs szabadulás, azaz, ha valaki elrontotta a mentődobását vele szemben, a csata végéig a foglya marad, és nem tud cselekedni, a dermesztés varázslathoz hasonlóan, és sokkal könnyebb lesz eltalálni.

Kisebb szellemi varázslatok

36) Csábmosoly.

Típus: Védekező.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 5 VP.
Mentő: IQ.
Küszöb: 2/7
Ár: 30.
Isk: Kisebb szellemi.
Még a legförtelmesebb torzszülötteknek is van szíve, vannak érzéseik. Így aztán nem csoda, hogy nem szívesen támadnak meg valakit, akit kedvelnek, akiről úgy érzik, hogy törődik velük, szereti őket. Márpedig a csábmosoly pontosan ezt az illúziót hiteti el a célponttal! Ha az áldozat elrontja mentődobását, akkor szintenként -4%-ot kap támadására a harc végéig. Nyilván a harc első körében érdemes alkalmazni.

42) Csendvarázs.

Típus: Támadó.
Forma: Mágia.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 10 VP.
Mentő: Mágia.
Küszöb: 5/12
Ár: 250.
Isk: Kisebb szellemi.
Szinte minden varázslat elmondásához varázsszavak szükségesek. Ha egy varázslót mágikus csend vesz körül, gyakorlatilag magatehetetlenné válik. A csendvarázs ideális mágiahasználók ellen, de sajnos van ellene mentődobás. Ha azonban valaki elvéti, a harc hátralevő részében nem tud varázsolni.

149) Dimenziókapu.

Típus: Általános.
Forma: -
Táv: Speciális.
Terület: Speciális.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 10 VP.
Mentő: -
Küszöb: 2/11
Ár: 50.
Isk: Kisebb szellemi.
A varázslat segítségével kaput nyithatsz a tér szövetében, és így egy aránylag rövid távolságot egy szemvillanás alatt megtehetsz, függetlenül a két pont között levő falaktól, akadályoktól. Sajnos, a dimenziókapu használata nagyon veszélyes, ha a feladat nehézségéhez megfelelő szinten ismered, akkor is kb. 2-3%, hogy a tömör sziklába érkezel meg: ezért kizárólag olyan esetekben fogod alkalmazni, amikor SEMMILYEN más megoldást nem látsz az akadály leküzdésére. Ilyen eset lehet pl. egy küldetés során (ekkor nem kell semmit tenned, a dimenziókaput automatikusan használod, ha ismered megfelelő szinten) vagy ha az ősök csarnokában egy szörnyet sehogy sem tudsz legyőzni. Ez utóbbi esetben a szörny mezőjére való mozgás előtt használj az M parancsban egy 800-as paramétert. Ha legközelebb olyan szörnnyel találkozol, amelyet nem tudsz legyőzni, akkor dimenziókapuval átugrasz rajta. Pl. M 800 11 - kettőt lépsz északra, és ha szükséges, dimenziókaput alkalmazol. Figyelem: a szörnnyel egyet mindenképpen fogsz harcolni, és ha nem győzöl, csak akkor veted be a dimenziókaput. Ilyenkor el kell költened 5 TVP-t is a VP költségen felül.
A csarnokban szükséges dimenziókapu szintje: eggyel nagyobb, mint ahányadik szinten vagy, plusz annyi, ahányszor már alkalmaztad erre a célra a dimenziókaput ezen a szinten. Pl. ha a 3. szinten már kétszer átugrottál szörnyet dimenziókapuval, akkor a szükséges szint 4+2=6.

37) Egokínzás.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: IQ (70%).
Küszöb: 2/8
Ár: 40.
Isk: Kisebb szellemi.
Az egokínzás során a mágus a célpont tudatát és egóját kínozza meg egy erőteljes mentális támadással. A célpont szintenként 1 ép-t sebződik, ezenkívül kap -2% támadást szintenként. A varázslat kevesebbet sebez, mint az energiatüske, és kevesebb támadást mínuszt ad, mint a csábmosoly, viszont mind a kettőt csinálja, és aránylag nagy az esély a sikerre. Ha pl. 10-es szinten ismered, az azt jelenti, hogy csatánként van +20% védettséged, és mellesleg 10-et sebződik az ellenfél.

48) Ellenállás megtörése.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 7 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/14
Ár: 150.
Isk: Kisebb szellemi.
Sajnos, a legtöbb varázslat ellen az ellenfélnek esélye van, hogy a varázslat hatását elkerülje. De persze a leleményes mágusnak a rendelkezésére áll a varázslat, amely ezt az esélyt csökkenti. Ha ez a varázslat rajtad van, minden varázslatod ellen szint x 3% mínuszt kap az ellenfél a varázslataid elleni mentődobásra. Mivel a varázslatot magadra rakod, még rezisztálni sem lehet ellene.

152) Felejtés.

Típus: Általános.
forma: -
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 10 VP, 10 TVP.
mentő: -
Küszöb: 5/10
Ár: 100.
Isk: Kisebb szellemi.
Egy karakter max. 80 varázslatot és pszi képességet ismerhet. Ha ezt a korlátot eléred (igen sokára lesz), akkor csak úgy tanulhatsz új varázslatot, ha elotte egy régi, már elavult varázslatot kitörölsz a fejedbol a felejtéssel. Vigyázz, nehogy úgy teljen be a 80-as lista, hogy a Felejtést nem ismered!
A Felejtés nem törli ki a varázslatot egybol a fejedbol. Ha kiadod a V 152 <varázslat> parancsot, akkor a varázslat erossége annyival csökken, ahányas szinten a felejtést ismered, te pedig visszakapsz ennél eggyel kevesebb képességpontot. Pl. van egy 10/1.04-es szintu energiatüskéd, és 5-ös felejtésed. Kiadsz egy V 152 10 parancsod, kapsz 4 kno-t és az energiatüske 9/5.04 lesz. Így szép lassan vissza tudod nyerni a varázslatba ölt képzettségpontokat, és a végén a varázslat eltunik a fejedbol. A felejtéssel visszanyert KNO-t csak varázslatokra költheted.
A parancsnak megadhatsz egy 3. paramétert is, ekkor a felejtést automatikusan a 3. paraméterben megadott számszor használod.
A felejtéssel a 19-nél magasabb szintu varázslatok nem felejthetok, csak akkor, ha 3. és 4. paraméternek megadsz egy 99-est. Ekkor a felejtés varázslatot akár többször alkalmazva, addig felejtesz, amíg a varázslat szintje 19/0-ra ill. az alá nem csökken. Pl. V 152 169 99 99 lefelejti 19-es szintig a savcsapásodat. Vigyázz, ez a parancs csak akkor fog muködni, ha elegendo TVP és VP áll rendelkezésedre, hogy a varázslatot egybol 19-es szintig felejtsed (ha a VP költség 300-nál több lenne, akkor 300 lesz)!

173) Forrás érintése.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 7 VP.
mentő: -
Küszöb: 7/20
Ár: 350.
Isk: Kisebb szellemi.
Bizonyos lények mágiaimmunitással, rezisztanciával rendelkeznek. Ha azonban közvetlenül érinted a manaforrást, ellenfeleidnek jóval kisebb esélye van arra, hogy varázslatodnak ellenálljanak. Ha ezt a varázslatot elmondod, akkor ellenfeleidnek a te varázslataid ellen kettővel többel csökken a rezisztanciája, mint ahányadik szinten te ismered a forrás érintését. Tehát pl. ha 8-as szinten ismered, a rezisztenciák 10-zel csökkennek, azaz +20% esélyed van a varázslat sikerére. Mivel a varázslatot magadra rakod, még rezisztálni sem lehet ellene. Ha a forrás érintését TV listából használod, a program akkor választja ki, ha ellenfeled rezisztanciája legalább 15-ös.
Ha a forrás érintését lövő mágus meghal, akkor a forrás érintése varázslat sem mükődik tovább.

204) Gondolatolvasás

Típus: általános.
Táv: közel.
Hatóido: azonnali.
Mento: speciális.
Terület: egy torzszülött.
Költség: 12 VP.
Küszöb: 10/18
Ár: 840
Isk: Kisebb szellemi.
Bizonyos kalandok során egyetlen módon szerezhetsz információt: ha olvasol egy beszélni nem tudó, vagy nem akaró torzszülött gondolataiban. A varázslat bizonyos torzszülöttekre hat, másokra nem - de a galetkik ellen sohasem muködik. A varázslatot nem kell a V paranccsal használni, ha egy kalandban szükséged van, automatikusan használni fogod.

154) Kisebb erőpajzs.

Típus: Általános.
Forma: Energia.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: 1 forduló.
Költség: 6 VP, 3 TVP.
mentő: -
Küszöb: 2/8
Ár: 40.
Isk: Kisebb szellemi.
A kisebb erőpajzs egy halványan vibráló energiamezőt hoz körülötted létre. Mivel hatása aránylag hosszú ideig (1 teljes körig) tart, érdemes fordulód kezdetén felrakni. Védettségedet 1.5%-kal növeli meg szintenként. Vigyázz, a kisebb erőpajzs táborozás alatt már nem működik!

146) Kontaktus őseiddel.

Típus: Általános.
Forma: Mentális.
Táv: Közel.
Terület: Speciális.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 20 VP, 3 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 7/?
Ár: 7000.
Isk: Kisebb szellemi.
A varázslat elmondásakor kapcsolatot létesítesz egy ősi szellemmel, aki rövid időre betekintést enged az Ősök Csarnokába. Ez azt jelenti, hogy egy 3*3 mezőnyi területről megtudod, hogy hol van fal, és hol nincs - de az akadályok természetéről nem kapsz információt, csak akkor, ha a varázslatot legalább 8. szinten ismered. A varázslat 2. és 3. paraméterének meg kell adnod a 3*3-as terület középpontjának X,Y koordinátáit. Ha a kontaktus őseiddel varázslatot legalább 14-es szinten ismered, akkor a varázslat 4. és 5. paraméterében megadhatsz még egy koordinátát. Ekkor egy parancsból kétszer is elmondod a varázslatot (de természetesen minden költséget készer kell fizetned).

157) Láthatatlanság.

Típus: Általános.
Forma: Mentális.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Köv. kör elejéig.
Költség: 12 VP, 3 TVP.
mentő: -
Küszöb: 3/12
Ár: 350.
Isk: Kisebb szellemi.
Az értelmes fajok már az idők kezdete óta álmodoznak róla, milyen hihetetlen előnyhöz juthatnának, ha láthatatlanná tudnának válni. Mára ez már egy könnyen elsajátítható, egyszerű varázslat. Ha láthatatlan vagy, a barlangodba látogatók azt fogják látni, hogy a barlangod üres, és így elkerülheted a nemkívánatos portyázókat (a tolvajok kivételével). Ezenkívül, ha láthatatlanul lopsz, a lopásnál a láthatatlanságod szintje hozzáadódik a lopáséhoz. Ha harcolsz valakivel, a láthatatlanság azonnal megszűnik (de baráti beszélgetésnél, szakértelem versenynél nem, ilyeneket kezdeményezhetsz még akkor is, ha láthatatlan vagy), egyébként a következő kör elejéig tart.

158) Láthatatlan észlelése.

Típus: Általános.
Forma: -
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Köv. kör elejéig.
Költség: 4 VP, 1 TVP.
mentő: -
Küszöb: 3/13
Ár: 80.
Isk: Kisebb szellemi.
Ha a láthatatlanná válás egyszerű, a láthatatlanság észlelése még könnyebb! Persze, minden a tudásszinten múlik. Ha láthatatlan galetkivel találkozol, és a láth. észlelés szinted ugyanannyi, vagy magasabb, mint az ő láthatatlansága, látni fogod - de csak ekkor! Persze ilyenkor a lopásra sem kap bónuszt. Ha viszont az ő láthatatlanság szintje magasabb, mit sem ér az észlelés.

35) Mágiatörés.

Típus: Támadó.
Forma: Mágiatörés.
Táv: Bármi.
Terület: mező, mindenki.
hatóidő: azonnali.
költség: 12 VP.
mentő: speciális.
Küszöb: 4/16
Ár: 250.
Isk: Kisebb szellemi.
A mágiatörés, egy halvány, fehér gömb az egyik legrettegettebb varázslat. Az adott mezőn levő varázslatokat (beleértve a lényeken levő varázslatokat) próbálja kioltani. A mentődobást minden egyes varázslat külön dobja, az alapszám az adott varázslat szintje. A mágiatörés csak varázslatokat szüntet meg, azok eredményét (pl. paralízis, gőzfelhő) nem.
A mágiatörés csak az ellenfelek által felrakott varázslatokat oldja fel.

38) Parancs.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: 1 harci kör.
Költség: 3 VP.
Mentő: IQ.
Küszöb: 4/13
Ár: 120.
Isk: Kisebb szellemi.
A parancs varázslat során egy mágikus szót ejtesz ki dörgő hangon. Siker esetén ellenfeled rövid időre lebénul, és legközelebbi cselekvése helyett dermedten áll (ügyessége erre az időre nulla lesz, tehát elég könnyen el lehet találni). Ha minden körben valakit lebénítasz paranccsal, az önmagában még kevés dologra jó, hiszen akkor hogy ölöd meg? A TV listából választó automatikus heurisztika a parancs varázslatot csak akkor fogja használni, ha van más is a csapatodban, aki az ellenfelet sebezni tudja. Ha szólóban akarod használni, a harci programban kell alkalmazni. Ilyenkor akkor jöhet esetleg jól, ha az első 1-2 körben ráküldesz valamit az ellenfélre, ami ezután folyamatosan sebzi, és a maradék körökben csak dermesztgeted, várva, hogy elpatkoljon.

176) Szélpajzs.

Típus: Általános.
Forma: Levegő.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: 1 forduló.
Költség: 10 TVP, 60 VP.
Mentő: -.
Küszöb: 11/24
Ár: 200
Isk: Kisebb szellemi.
A lőfegyverektől származó sebzést csökkenti, a varázslat minden szintje 3%-kal, tehát 10. szinten 30%-kal kevesebb sebzést szenvedsz el lőfegyvertől. Az összes sebzést legfeljebb 50%-kal csökkentheted így. A csökkentés a vastag bőr és a gránit bőr beszámítása után történik.

222) Hősi ének

Típus: Általános
Terület: Magadra
Hatóidő: Azonnali
Költség: szint x 3 VP, 3 TVP
Mentő: -
Küszöb: 12/19
Ár: 7200.
Isk: Kisebb szellemi varázslat
Leírás: Hősi dalok éneklésével feltöltöd magad energiával, és bátrabban, önbizalommal telve vágsz a kalandokba. A hősi ének eléneklésekor hősiesség pontot kapsz. 1. szinten 1, 5. szint 2, 9. szinten 3 stb. hősiesség pont szerezhető (itt a varázslatnak az alapértéke számít, nem a módosított). A varázslatot körönként csak egyszer mondhatod el.

269) Holdlátó vérkutya észlelése

Típus: Általános
Terület: Magadra
Hatóidő: Azonnali
Költség: 50 VP, 20 TVP
Mentő: -
Küszöb: 10/??
Ár: 2125.
Isk: Kisebb szellemi varázslat
Leírás: A holdlátó vérkutya sokáig csak egy legenda volt, egy remény arra, hogy van még élet a felszínen. Minden klán jutalmat tűzött ki tagjai számára, ha elejtenek egy példányt, de senki sem járt sikerrel. Most azonban a mágustoronyban kifejlesztettek egy varázslatot, amely segítségével állítólag rá lehet bukkani eme ritka torzszülött nyomaira! A siker esélye a varázslat alapszintjétől függ.

Nagyobb szellemi varázslatok

43) Agyroppantás.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 8 VP.
Mentő: IQ (60%).
Küszöb: 3/12
Ár: 120.
Isk: Nagyobb szellemi.
Az agyroppantás olyan erőteljes mentális csapást mér a célpontra, amely a legtöbb galetkiből nyáladzva gügyögő, magatehetetlen nyomorékot csinál egy időre. A varázslat ugyanis a célpont minden alaptulajdonságát kettővel csökkenti szintenként, pl. 6. szinten -12-t minden tulajdonságára.

174) Antimágikus szféra.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 15 VP.
mentő: -
Küszöb: 8/16
Ár: 600.
Isk: Nagyobb szellemi.
A varázsló körül egy antimágikus gömb keletkezik, amely nem enged varázslatokat se ki, se be. Ez abban nyilvánul meg, hogy rezisztanciád a csata időtartamára megnő szintenként 2-vel (de ehhez szükséges, hogy birtokold a rezisztencia képességet!), tehát alacsony szinten a védelem még nem lesz tökéletes; viszont amíg az antimágikus szféra rajtad van, te sem fogsz tudni varázsolni és varázsitalt használni. Ideális eszköz a mágusoktól rettegő harcosok számára! Mivel az antimágikus szféra védekező varázslat, elmondhatsz mellette még egy varázslatot, amit nyilván még az antimágikus szféra előtt érdemes használni, mert utána már nem lehet. Hogyan érheted ezt el? Ha harci programot használsz, akkor a másik varázslatnak nagyobb prioritást adj, mint az antimágikus szférának. Az is jó, ha az antimágikus szférát berakod a TV listába, a másik védekező varázslatot pedig a harci programba. Figyelem: a mágiatörés ellen a rezisztencia nem nyújt védelmet, így az antimágikus szféra is megsemmisíthető ezzel a varázslattal.

142) Átok.

Típus: Támadó.
Forma: Mágia.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Feloldásig.
Költség: 12 VP.
Mentő: mágia.
Küszöb: 6/21
Ár: 400
Isk: Nagyobb szellemi.
A varázslat használója gonosz átkot helyez el a célponton, aki ettől kezdve rettenetesen szerencsétlen lesz: elrontja minden mentődobását! Az átok különlegessége, hogy nincs hatóideje. Addig az áldozaton marad, amíg varázslattal el nem távolítják róla (pl. templomban). A legrosszabb az egészben, hogy legtöbbször nem is veszed észre rögtön, hogy megátkoztak, és a fordulód hátralevő részében csak csodálkozol, hogy miért vagy ennyire szerencsétlen! (Ezért nincs külön feltételes átok-eltávolítás parancs.) Fontos ! A szolgádat ugyanúgy megátkozhatják, de róla a forduló végén automatikusan eltűnik az átok !

164) Dermesztés.

Típus: Támadó.
Forma: -
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 14 VP.
Mentő: egészség (35%).
Küszöb: 5/15
Ár: 320.
Isk: Nagyobb szellemi.
A dermesztés a paralízishez és a parancsvarázshoz hasonlóan lebénítja az ellenfelet, csakhogy hatása nem egy körig, hanem a csata végéig tart! Úgyhogy ha egy ellenfeled van, és sikeresen bejön a dermesztés, akkor gyakorlatilag nyertél - feltéve, ha képes vagy magatehetetlen ellenfeledet legyőzni a hátralevő körök során.

47) Direkt kontaktus.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 30 VP.
Mentő: IQ (35%).
Küszöb: 5/20
Ár: 450.
Isk: Nagyobb szellemi.
Megtámogatva egy átokkal vagy az ellenállás megtörésével, a direkt kontaktus az igazi nehézsúlyú tápvarázslat: sikeres használatakor az ellenfél elveszti összes varázspontját, és te ezt megkapod! Varázspontod azonban így sem mehet a maximális lehetséges fölé.

44) Elbájolás.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont torzszülött.
Hatóidő: Csata.
Költség: 20 VP.
Mentő: IQ (30%).
Küszöb: 6/20
Ár: 500.
Isk: Nagyobb szellemi.
Messze a legdemoralizálóbb, ha az ellenséggel saját katonáit fordítjuk szembe! Az elbájolás hatására egy ellenfél torzszülött átáll a te oldaladra, és neked segít a harcban, mintha csak a te csapatod tagja lenne. Sajnos galetkikra ennek a varázslatnak nincs hatása. Az elbájolást csak akkor használhatod, ha egynél több ellenfeled van (tehát a csatát nem nyered meg azonnal egy elbájolással), de amikor a harc véget ér, az elbájolt ellenfélért is megkapod a lélekenergiát.

187) Hatalomvarázs.

Típus: Védekező.
Forma: -
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 14VP.
Mentő: -.
Küszöb: 11/25
Ár: 520
Isk: Nagyobb szellemi.
A hatalomvarázs rendkívül hasznos, nagy erejű varázslat. Elmondásakor a csata végéig minden tulajdonságod megnövekszik annyival, ahányadik szinten a varázslatot ismered. Az erő megnövelése jól jön, ha valakit, vagy valamit végtagjaiddal kell csépelned, a megnövelt ügyesség a védelmedet növeli, a gyorsaság növelésének előnyeiről pedig nyilván nem kell sokat mesélnem. Természetesen a többi tulajdonság is hasznos, ha valami gonosz varázslat ellen mentődobást kell dobnunk.

190) Lélekfacsarás.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: minden ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 15 VP.
Mentő: Egészség.
Küszöb: 8/30
Ár: 800.
Isk: Nagyobb szellemi.
Ez a varazslat borzalmas, lelket es tudatot gyotro kint bocsat minden aldozatra, enegiajat az aztralter pszionikus rezgesebol nyeri. Az ellenfelek rezisztenciajukra -10-et kapnak, amikor ennek a varazslatnak probalnak ellenallni. Sikertelen mentodobas eseten celpont lenyek szint*d4 EP-t sebzodnek, rezisztenciajuk es gyorsasaguk csokken szintenkent 1-el, es a varazslo lelekenergiat nyer ki beloluk a varazslat szintjenek fuggvenyeben.
50. szintig szint*1% LE, 51-60. szintig már minden 2 szintért kap 1% lélekenergiát, 61-70. már csak minden 3 szintért stb. Ezenkívül, több célpont esetén a kapott lélekenergia 100%, 66%, 33%.

178) Mágikus űr

Típus: támadó.
Táv: bármi.
Hatóido: csata.
Mento: ügyesség (65%)
Terület: célpont.
Költség: 12 VP.
Küszöb: 10/23
Ár: 650
Isk: Nagyobb szellemi.
Leírás: Célpont minden tulajdonságának és szakértelmének csak az alapértéke fog számítani, a módosítók (akár tárgyból, akár varázslatból, akár más forrásból) nem.

45) Megszakítás.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Bármi.
Terület: minden ellenséges varázslat.
Hatóidő: csata.
Költség: 25 VP.
Mentő: speciális.
Küszöb: 6/24
Ár: 800.
Isk: Nagyobb szellemi.
A leghatalmasabb mágusok képesek egyszerűen megakadályozni mások varázslatait - a megszakítás segítségével. Ha elmondod ezt a varázslatot, a kör hátralevő részében az ellenfelek által elmondott varázslatok 50%+(szint-varszint) x 5% eséllyel nem jönnek létre, de minden ilyen alkalommal el kell költened 5 VP-t. Ha mindkét szembenálló használt megszakítást, "ellenvarázs-csatát" vívnak egymással, és akinek nagyobb a megszakítás szintje, az győz, és ettől függően jön létre a varázslat vagy sem.
Változás: Ha mindkét harcoló fél használ megszakítás varázslatot, akkor több körös megszakítás csatát vívnak. Minden kör 5 varázspontba kerül, és minden alkalommal 50% + (szint1-szint2)*5% esély alapján dol el, hogy melyik fél nyer. (Tehát 10-es különbségnél már mindenképp a nagyobb megszakítású nyer).

155) Nagyobb erőpajzs.

Típus: Általános.
Forma: Energia.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: 1 forduló.
Költség: 25 VP, 3 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 6/17
Ár: 400.
Isk: Nagyobb szellemi.
A nagyobb erőpajzs a kisebb nagytestvére, persze jóval hatékonyabb nála: kör végéig az alapérték +3% védekezést ad, azonban a varázstárgyakból és egyéb módosítókból nyert varázslatszint bónusz csak +1%-kot ad szintenként. Pl. egy 40(60)-as nagyobb erőpajzs 40x3+20x1=140% védekezést ad. A kisebb és nagyobb erőpajzs, illetve sziklaöklök hatása nem adódik össze, nem használhatod őket egyszerre!

166) Pengefal.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 10 VP.
Mentő: IQ (60%).
Küszöb: 4/12
Ár: 180.
Isk: Nagyobb szellemi.
A pengefal a varázsló körül villámgyorsan forgó, borotvaéles pengék illúzióját hozza létre. Ha egy lény megtámad téged, mentődobást dobhat, hogy rájön-e, a pengék csak illúziók. Ha mentődobását elrontja, annyira valóságosnak érzi az illúziót, hogy valóságban sebződik, szintenként 3 ép-t. A pengefal csak akkor sebez, amikor egy lény odajön hozzád, amikor kimegy belőle, akkor nem. A pengefal megszűnik, ha létrehozója elveszti eszméletét. A pengefalat ideális a harc 1. körében felrakni, a rád rohanó ellenség útjába.

140) Szellemkalapács.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 10 VP.
Mentő: IQ.
Küszöb: 4/16
Ár: 200.
Isk: Nagyobb szellemi.
Óriásit téved az, aki azt hiszi, sérülést csakis fizikai támadással lehet okozni! Sose becsüld le a szellem erejét, amikor egy mágus óriási szellemkalapácsot idéz meg. A kijelölt ellenfél azt képzeli, hogy fejbevágja egy óriási kalapács. Ha elrontja a mentődobást, a pszichikai sokknak köszönhetően 20+3/szint sebzést szenved el.

46) Tudatrombolás.

Típus: Támadó.
Forma: Mentális.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont, ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 12 VP.
Mentő: IQ (60%).
Küszöb: 4/15
Ár: 210.
Isk: Nagyobb szellemi.
Ha sikeresen használod a tudatrombolást, ellenfeled elveszti összes varázspontját. A csendvarázzsal szembeni egyetlen fő előnye, hogy a tudatrombolást a harc további részében nem lehet megszüntetni. A fő különbség akkor mutatkozik meg, amikor a varázslatot egy torzszülött ellened használja: akkor bizony nem mindegy, hogy csendvarázst vagy tudatrombolást kaptál.

234) Szellempöröly

Típus: támadó
Forma: Mentális.
Táv: bármi
Terület: 1 célpont, ellenfél
Hatóidő: azonnali
Költség: 25 VP
Mentő: IQ
Küszöb: 13/31
Ár: 4800
Isk: Nagyobb szellemi.
A szellemkalapács aprócska illúziófegyver a Szellempöröly irtóztató erejéhez képest. Akivel sikerül elhitetned, hogy valóságot él meg, az a szó szoros értelmében úgy fogja érezni, hogy egy óriási pöröly zúzta péppé. A szellempöröly 30+4*szint sebzést okoz.

250) Beszéd az ősökkel

Típus: általános
Forma: Mentális
Táv: közel
Terület: magadra
Hatóidő: azonnali
Költség: 14 VP
Mentő: -
Küszöb: 14/
Ár: .
Isk: Nagyobb szellemi
Leírás: Sokszor gondolkoztál már azon, hogy milyen jó lenne néha a bölcs ősök tanácsát kérni. Erre most akár lehetőséged is van. Elmondva a beszéd ősökkel-t közvetlen kapcsolatba kerülsz a szellemvilággal, és valamelyik ősöd el fog látni valamilyen információval egy torzszülöttel kapcsolatban.
A második paraméterben meg kell adnod egy általad is ismert torzszülött számát. Ilyenkor az ősöd az auraészleléshez hasonlóan meg fog adni pár információt. Ha a varázslatot magasabb szinten ismered, még az is előfordulhat, hogy nem egy, hanem kettő, három információt is kapsz.
A varázslatot egy fordulóban max. annyiszor használhatod, ahányas az alapszintje. A varázslat egy parancson belül ismételhető, akárcsak az alkímia, a 3. 4. 5. és 6. paraméternek is megadhatsz 1-1 szörnyszámot.

251) Hihető illúzió

Típus: védekező
Forma: mentális
Táv: közel
Terület: magadra
Hatóidő: csata
Költség: 30 VP
Mentő: -
Küszöb: 14/40
Ár: 4000.
Isk: Nagyobb szellemi
Leírás: A varázslat elmondásakor egy illúzió segítségével hatalmasra nősz, végtagjaid, tüskéid óriásinak tűnnek. A varázslat nem az ellenfél elméjében kelti az illúziót, hanem a fényeket manipulálja, így mentődobás ellene nincs. A varázslat minden 2 alapszintje után megnő tüskés bőröd 2-vel, méreted 4-gyel, és végtag méreteid 1-gyel. A méreteddel együtt ép-d nem növekszik! Fontos, hogy a varázslatnak csak az alapszintje számít, hiába vannak varázslat szintet növelő tárgyaid, azok a Hihető illúziót nem befolyásolják.

243) Manaégetés

Típus: védekező
Forma: energia
Táv: bármi
Terület: 1 ellenfél
Hatóidő: csata
Költség: 30 VP
Mentő: -
Küszöb: 15/??
Ár: ??.
Isk: Nagyobb szellemi
Leírás: Ez valójában egy támadó varázslat, de olyan egyszerűen elmondható, hogy a védekező varázslatok kategóriájába soroljuk, azaz még egy varázslat elmondható mellette. A manaégetés ellen nemcsak, hogy nincs mentődobás, de rezisztálására az ellenfélnek van -30% esélye! Ha egy ellenfélre ez a varázslat rákerült, minden alkalommal, amikor varázslatot mond el, a mana megégeti - a manaégetés varázslatod szintjétől, és az elmondott varázslat költségétől függő sebzést szenved el. Az első 20 szint 1:1 számit, majd a varázslat hatásfoka csökken. Néhány példa: 10. szintű manaégetést raksz valakire, aki elmond egy 10 VP-s varázslatot. Ekkor 20 sebzést szenved el. A 30. szintű manaégetéssel, egy 20 VP-s varázslat elmondása esetén a célpont 100-at fog sebőodni. 50. szintű manaegétés 30 VP-s varazslatnál 192 sebzést okoz.

variszint*(vp/5), 20. szint felett 1:2 hatásfok, 40. szint felett 1:5 hatásfok a pédáknál: 10*(10/5)=20, (20+10/2)*(20/5)=100, (20+20/2+10/5)*(30/5)=192


245) Manaszívás

Típus: támadó
Forma: energia
Táv: bármi
Terület: 1 ellenfél
Hatóidő: azonnali
Költség: 28 VP
Mentő: IQ
Küszöb: 16/??
Ár: ??.
Isk: Nagyobb szellemi
Leírás: Ezzel a varázslattal egy célpont lénytől, amely manával rendelkezik, energiát szívhatsz el. A célpont szint x 2 manát veszít, és te ugyanennyi ÉP-t gyógyulsz. A szellemi mágusok elsősorban azért kedvelik ezt a varázslatot, mivel ők nem rendelkeznek más gyógyító harci varázslattal. De emellett alkalmas arra is, hogy az ellenfél manáját redukálja. Vigyázat, ha ellenfelednek már nincs varázspontja, akkor gyógyulni sem tudsz belőle!

Kisebb nekromanta varázslatok

156) Éhínség.

Típus: Támadó.
Forma: -
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont galetki.
Hatóidő: Permanens.
Költség: 7 VP.
Mentő: Egészség.
Küszöb: 2/11
Ár: 80.
Isk: Kisebb Nekromanta.
Ez egy különösen gonosz varázslat: a célpont galetki jóllakottsága csökken 30%+3%*szint-tel. Ha egy másik galetkivel alaposan ki akarsz tolni, ezt a varázslatot kell használnod! Egy-két éhínség, és az illető jóllakottsága 0%-ra kerül. Az, hogy a következő fordulóját egy 30 TVP-s E paranccsal kénytelen kezdeni, csak egy dolog: emellett, az éhezés számos egyéb hátránnyal jár, amely már az adott harcban ill. a következőben megmutatkozik. Az éhes karakter mínuszokat kap a támadására, ill. leheletnél a sebzésére, és a kör elején, ill. a táborozás alatti harcok kezdetén sem max. életpontról kezd.

29) Életszívás.

Típus: Támadó.
Forma: Halál/gyógyító.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 5 VP.
Mentő: -
Küszöb: 2/10
Ár: 80.
Isk: Kisebb Nekromanta.
A nekromanta kezéből fekete sugár indul ki, és elszívja a célpont életenergiát. A varázslatnak két hatása van: egyrészt, az ellenfél veszít 4+1*szint ép-t, másrészt a nekromanta gyógyul ugyanennyit. A varázslat természetéből adódóan, legoptimálisabb úgy használni, hogy a harci programba beírjuk (ha pl. 14-et tudunk sebezni): életszívás, ha az ellenfélnek 14 vagy kevesebb ép-je van. így ezzel az aránylag keveset sebző varázslattal úgy ölünk, hogy közben gyógyít is rajtunk.

172) Gázpajzs.

Típus: Védekező.
Forma: Méreg.
Táv: -
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/8
Ár: 80.
Isk: Kisebb Nekromanta.
A varázslót zöldesen vibráló erőtér vonja be, amely szinte tökéletesen immunissá teszi a mérges gáz támadásokkal szemben. Sajnos, a varázslat használatakor fokozottan csökken a jéggel és elektromossággal szembeni ellenállás. A gázpajzs a csata időtartalmára megnöveli mérges gáz immunitásod 2*szinttel, de lecsökkenti jég- és elektromos immunitásodat szinttel. Érdemes harci programból használni, beállítani a szinted mérges gázt lehelő lényei ellen. A gázpajzs mellett nem használhatsz jég- ill. villámpajzsot.

17) Gránitbőr.

Típus: Védekező.
Forma: Föld.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Legközelebbi X ütés, de max. harc végéig.
Költség: 10 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/14
Ár: 200.
Isk: Kisebb Nekromanta.
Bőröd a varázslat hatására gránitkeménységű lesz, a fizikai támadások ellen gyakorlatilag teljesen védett leszel. A gránitbőr a legközelebbi X sikeres ütés ill. lőfegyver lövedék ellen nyújt védelmet, ahol X= 1+(Szint-1)/3 lefelé kerekítve (Tehát 1, 4, 7, �szinteken kapsz egy-egy rétegnyi gránitbőrt). A varázslat a csata végén mindenképp elmúlik. A gránitbőrt különösen a mágusok kedvelik, hiszen elegendő időt tudnak vele nyerni egy ütőgéppel szemben ahhoz, hogy varázslataikkal kivégezzék.

27) Kisebb gyógyítás.

Típus: Általános.
Forma: Gyógyító.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 4 VP, 3 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 2/9
Ár: 90.
Isk: Kisebb Nekromanta.
A leguniverzálisabb, leggyakrabban használt gyógyító varázslat a szinten. Elmondásakor szint*D2 életpontot gyógyulsz. A kisebb gyógyítást érdemes beírni a GY parancs 4. vagy 5. paraméterének, hogy automatikusan használd, ha szükség van rá.

148) Méregsemlegesítés.

Típus: Általános.
Forma: Gyógyító.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Inaktív.
Költség: 7 VP, 3 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 4/13
Ár: 320.
Isk: Kisebb Nekromanta.
Természetesen a különböző mérgek ellen mágikus úton is lehet védekezni. A méregsemlegesítés lehetővé teszi, hogy legközelebb, amikor megmérgeznének, megvédd magad az ártalmas hatástól. Amikor méreg kerül a szervezetedbe, azonnal kell cselekedned: varázslat szint x 5% esélye van, hogy amikor megmérgeznek, még idejében semlegesíted. A varázslat ilyenkor elmúlik. Mivel a kontaktméreg azonnal öl, az ellen még a méregsemlegesítés sem véd meg. Ha a méregsemlegesítés varázslatod nagyobb mint 20, akkor egy csatában két mérget is semlegesíthetsz, a másodikat (varázslat szint-20) x 5% eséllyel. 40 felett a 3. méreg, stb. is semlegesíthető. Ha például 45-ös szinten ismered a varázslatot, akkor az első két méreg semlegesítésére 100% az esélyed, a 3. méregére pedig 25%. Ha a varázslat elmondásakor megadsz második paraméternek egy 1-est, akkor mindig megújítod harc után, ha elhasználtad a harcban egy méreg semlegesítésére, és van még rá vp-d. (Harc közben sajnos nem lehet megújítani, tehát egy csatában csak akkor tudsz több mérget is kivédeni, ha a varázslatot 20-nál magasabb szinten ismered.)
Kiegészítés: A mágiatöréssel leszedett méregsemlegesítést nem újítod meg a csata után!
A méregsemlegesítés varázslatnak meg lehet adni egy 3. paramétert is. 1=bénító, 2=paralizáló, 4=sebző méreg. Ha megadsz 3. paramétert, a méregsemlegesítést csak akkor próbálod meg alkalmazni, ha az adott méregtípust alkalmazzák ellened. Több típus is kombinálható, ha ezek összegét adod meg. Pl. V 148 1 6, a méregsemlegesítést akkor használod, ha paralizáló vagy sebző méreggel kerülsz szembe, bénító méreg esetén nem.

28) Óriáserő.

Típus: Védekező.
Forma: Föld.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 2/7
Ár: 90.
Isk: Kisebb Nekromanta.
Ez a varázslat óriásira duzzasztja végtagjaidat (+1 méret 2 szintenként), így jelentősen megnöveli a harcban okozható sebzésedet. A szteroidokkal ellentétben, az óriáserő rendszeres használatának állítólag nincs káros mellékhatása.

171) Savpajzs.

Típus: Védekező.
Forma: Sav.
Táv: -
Terület: magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 4 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/8
Ár: 50.
Isk: Kisebb Nekromanta.
A varázslót feketén vibráló erőtér vonja be, amely szinte tökéletesen immunissá teszi a savtámadásokkal szemben. Sajnos, a varázslat használatakor fokozottan csökken a tűzzel és elektromossággal szembeni ellenállás. A savpajzs a csata időtartalmára megnöveli savimmunitásod 2*szinttel, de lecsökkenti tűz- és elektromos immunitásodat szinttel. Érdemes harci programból használni, beállítani a szinted savat lehelő lényei ellen. A savpajzs mellett nem használhatsz tűz- ill. villámpajzsot.

30) Sorvasztás.

Típus: Támadó.
Forma: Halál.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 5 VP.
Mentő: Erő.
Küszöb: 3/10
Ár: 100.
Isk: Kisebb Nekromanta.
A varázslat sikere esetén a célpont végtagjai elsorvadnak, méretük lecsökken, majdnem annyival, mint ahányadik szinten a sorvasztást ismered. Talán mondani sem kell, hogyha a varázslat sikerrel jár, akkor ezekután a közelharcban támadó ellenfél nem sok kárt tud már a varázslóban tenni... A gránitbőrrel ellentétben, a sorvasztás hatékony és biztos megoldást jelent a harc hátralevő részére egy sok végtaggal rendelkező ellenféllel szemben is, de hátránya, hogy nem nullázza teljesen a sebzést, és van ellene mentődobás.

159) Szellemidézés.

Típus: Általános.
Forma: mágia.
Táv: Tetszőleges.
Terület: 1 galetki.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 12 VP, 3 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 3/7
Ár: 50.
Isk: Kisebb Nekromanta.
Ez a varázslat igazándiból egy tréfa, amelyet a tapasztalt galetkik használnak a zöldfülű ifjak megtréfálására. Használatakor 2. paraméternek meg kell adnod egy karakterszámot. Ekkor a megadott galetki otthonában megjelenik egy szellem (amely kísértetiesen hasonlít rád), aki közli, hogy egy nagyhatalmú ős látogatta meg. A szellemidézésnél megadhatsz egy 3. paramétert is, hogy milyen műsort szeretnél. 1.: hencegő (isteni lénynek tünteted fel magad), 2.: ijesztő/fenyegető, 3.: dicsérő, 4. beugrató. Ez utóbbi esetben meg kell adnod egy általad ismert tárgyat (4. paraméter) és egy mennyiséget (5. paraméter). Közölni fogod a delikvenssel, hogy küldetése ennyi darab ilyen tárgy elhozása számodra. Persze a tárgyakat igazándiból nem tudja elhozni, de akkor is jó móka, ahogy izzad a dolgon. A szellem-idézést főleg a puhányszinten élőkre érdemes alkalmazni, hiszen később már mindenki ismeri a varázslatot, és tudják, hogy csak tréfa. A szellemidézés kétszerannyival növeli a hírnevedet, ahányas szinten ismered. A szellemidézés használatát - érthető okokból - a Hegy törvényei tiltják, ezért óvatosságból egy körben max. egyszer használhatod csak.

167) Tombolás.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 6 VP.
Mentő: -
Küszöb: 3/6
Ár: 320.
Isk: Kisebb Nekromanta.
A tombolás azon ritka varázslatok egyike, amelyeket inkább a harcosok alkalmaznak, nem pedig a mágusok. Elmondásakor a testedben rejlő adrenalint szabadítod fel, miközben vad düh önti el az agyadat, és úgy rohansz ellenfeleidre, hogy szinte elsöpröd őket: támadásod megnő szintenként 3%-kal, ezenkívül, ha a varázslatot legalább 5. szinten ismered, a tüskés bőr (és bizonyos lények hő- és hidegaurája, amitől a megfelelő immunitás nem véd) fele sebzést okoz neked a harc folyamán, hiszen alig érzékeled a fájdalmat. Ha a tombolást berakod a TV listába, a program akkor fontolja meg az alkalmazását, amikor van olyan ellenfeled, akinek eltalálására 40%-nál kisebb esélyed van.

247) Kitartó ló

Típus: védekező
Forma: Mágia
Táv: közel
Terület: magadra
Hatóidő: csata
Költség: 18 VP
Mentő: -
Küszöb: 14/21
Ár: 3500.
Isk: Kisebb nekromanta
Leírás: Ez a varázslat a testben raktározott adrenalin készlet hatékonyabb felhasználását segíti elő. Ha elmondod a varázslatot, akkor egészen a csata végéig kapsz annyit a szívósság szakértelmedre, amekkora szinten a varázslatot ismered.

Nagyobb nekromanta varázslatok

31) A féreg érintése.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 8 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/12
Ár: 200.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Ez a varázslat tipikusan a fejlettebb, több végtaggal rendelkező galetkik számára igazán hatékony. Elmondásakor minden végtagodra rakott spec. képesség szakértelme megnő harc végéig +1/szint-tel. Mit neked sebezhetetlenség, ha az ellenfél körönként 30-at sebződik a méregtől! A növekedés mértéke nem csak a féreg érintése szintjétől függ, hanem attól is, hogy mekkora a végtagra rakott képességed szintje. Ennek a szintnek maximum a két és félszeresére nőhet meg a féreg érintése után, azaz egy 10-es sebző méreg maximum 25-ös lehet a féreg érintése után. Minimálisan 10-el mindenképp megnőhet akár egy 2-es szintű képességed is, ha 10 vagy nagyobb szinten ismered a féreg érintését.

33) A halál csókja.

Típus: Támadó.
Forma: Halál.
Táv: Közel.
Terület: Minden ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 12 VP.
Mentő: Erő.
Küszöb: 5/18
Ár: 450.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Egy pusztító erejű támadó varázslat, amely annál hatékonyabb, minél erősebbek az ellenfelek. Elmondásakor mindazok, akik elrontják mentődobásukat, saját magukban tesznek kárt - annyit sebződnek, amennyit ők maguk sebezni képesek közelharcban.

39) A halál szava.

Típus: Támadó.
Forma: Halál.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 35 VP.
Mentő: egészség (25%).
Küszöb: 7/22
Ár: 550.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A mágus dörgő hangon kiejt egy ősi, rettenetes rúnát, és rámutat az áldozatra, akinek azonnal megáll a szíve. Nagyhatalmú varázslat, amely igazán csak a képzett mágus számára hatékony. Ha az ellenfél elrontja a mentődobást, azonnal elájul ill. meghal (-99 ép-re kerül) (sebződik 9999ép-t?).
A varázslat sikerének esélye soha nem lehet magasabb 80%-nál!

32) Animáció.

Típus: Támadó.
Forma: Gyógyító.
Táv: Bármi.
Terület: célpont ájult/halott lény.
Hatóidő: Csata.
Költség: 20-szint VP.
Mentő: -
Küszöb: 5/13
Ár: 400.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Minden rendes nekromanta képes arra, hogy a halottakat zombiként animálja. Tehát ha a nekromanta utat választod, már csak presztizsből is el kell sajátítanod ezt a varázslatot. Sajnos, a varázslat hatóideje aránylag rövid, a csata végéig tart, ezért csak akkor érdemes alkalmazni, ha több ellenféllel nézel szembe, és az első leölt ellenfelet társaival akarod szembefordítani. Nincs demoralizálóbb, mintha valakit saját zombi fajtársa támad! A varázslat költsége annál kevesebb, minél magasabb szinten ismered. 1. szinten egy, 7. szinten két, 13. szinten három, stb. halottat tudsz egyszerre animálni egyetlen animáció varázslattal. (Megjegyzés: egy csatában galetkit csak egyszer animálhatsz, míg torzszülöttet akárhányszor)

182) Azonnali gyógyítás.

Típus: Védekező.
Táv: Bármi.
Terület: célpont barát.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 12VP.
Mentő: -
Küszöb: 8/17
Ár: 390
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A célpont lény varázslat szintje x D7 életpontot gyógyul. A varázslatot alkalmazó heurisztika megegyezik a többi harci gyógyító varázslatéval.

200) Csontolvadás

Típus: támadó.
Táv: bármi.
Hatóido: csata.
Mento: egészség (55%).
Terület: minden ellenfél.
Költség: 18 VP.
Küszöb: 10/32
Ár: 1100
Isk: Nagyobb mekromanta.
Azoknak az ellenfeleknek, akik mentodobásukat elrontják, a csontjai olvadozni kezdenek, szint x D3 sebzést szenvednek el, és rezisztanciájuk is csökken a csatára eggyel szintenként. A varázslat ellen a rezisztenciát -10-zel dobják. Akire a varázslat rákerült, ezután minden kör végén (abban a körben is, amikor a varázslat rákerült), dob egy egészség (65%) mentodobást, ill. rezisztálhat is, ha ezt elrontja, további szint x D2 sebzést szenved el. Egy ellenfélre csak egy csontolvadás kerülhet.

160) Esszencia elnyelése.

Típus: Védekező.
Forma: -
Táv: Közel.
Terület: magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 6 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/16
Ár: 300.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Bár a típusa védekező, a védekezéshez nem sok köze van. Elmondásakor felállítasz egy mágikus érzékelő mezőt, amely sokkal hatékonyabbá teszi a lélekenergia elnyelését: a harc végén, amikor lélekenergiát kapsz, nagyobb hatásfokkal nyered ki az ellenfélből, így a szinttől függően több lélekenergia lesz a jutalmad. Persze, az esszencia elnyelése a győzelmedet nem segíti elő, így akkor érdemes használni, ha ellenfeled jóval gyengébb, mint te, és a győzelmed biztos. A varázslatot mindig az első körben mondod el, illetve ha van védekező varázslatod, akkor azzal együtt. A plusz mennyiség 20+2/szint százaléka az eredetinek, tehát 10. szinten ha 40% lélekenergiát kapnál, akkor ehelyett 1.4 x 40%=56%-ot fogsz kapni.

181) Feltámasztás.

Típus: Támadó.
Forma: -
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont.
Hatóidő: Örökre.
Költség: 40-szintVP.
Mentő: -
Küszöb: 11/20
Ár: 500
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A feltámasztás nagyban hasonlít az animáció varázslatra, néhány szempontból rosszabb, sokkal több dologban azonban jobb annál. Először is a feltámasztás nem értelem nélküli zombiként hozza vissza a célpontot az életbe, hanem teljes értékű élőlényként, vagyis az maximális életpontra gyógyul, és a csata után sem fog elpusztulni. Másodszor a feltámasztás ellen, baráti varázslat lévén nem rezisztálnak, vagyis használható magas rezisztenciájú szolgákra és barátokra is. Hátránya viszont, hogy csakis egyetlen, baráti lényre hat, halott ellenfeleket nem lehet vele feltámasztani, és több barát feltámasztásához is többször kell a varázslatot elmondanunk. A feltámasztást sajnos a szövetségi szolga arénában nem használhatod.

168) Fürgülés.

Típus: Védekező.
Forma: Mágia.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 12 VP.
Mentő: -
Küszöb: 7/13
Ár: 450.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Ez a nagyhatalmú nekromanta varázslat felgyorsítja a szervezeted életfunkcióit, reflexeid, izmaid, minden sokkal gyorsabb lesz. Szintenként +1 gyorsaságot kapsz a harc időtartamára, ezenkívül 4. szinttől az elsődleges végtagoddal két támadást adsz le körönként, 8. szinttől a másodlagossal is stb. Az iszonyú stressz komoly megterhelést jelent a szervezetre: a fürgülés használatakor 1 év természetellenes öregedést szenvedsz el, ezért óvatos legyél vele, csak akkor használd, ha tényleg szükséged van rá.

139) Gyógyító szellő.

Típus: Védekező.
Forma: Gyógyító.
Táv: Bármi.
Terület: Összes barát.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 10 VP.
Mentő: -
Küszöb: 5/14
Ár: 260.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A varázslat elmondásakor egy kellemes, hűs szellő kerekedik, amely rajtad és minden szövetségeseden gyógyít szintszer D3 ép-t. A varázslatnak igazán csak akkor van értelme, ha legalább ketten vagytok, akinek ennyi ép-je hiányzik, a TV listából más esetben ki sem választod.

34) Méregfelhő.

Típus: Támadó.
Forma: Méreg.
Táv: Bármi.
Terület: 1 mező.
Hatóidő: Csata.
Költség: 10 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/13
Ár: 260.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A varázslattal egy zöld méregfelhőt idézel meg, amely a csata végéig a célpont mező felett fog lebegni. Minden körben az ott tartózkodó lények sebződnek szintenként D3 ép-t.

141) Mérges csípés.

Típus: Támadó.
Forma: Méreg.
Táv: Bármi.
Terület: Minden ellenfél.
Hatóidő: Csata.
Költség: 14 VP.
Mentő: egészség.
Küszöb: 5/15
Ár: 350.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Az ellenfeleket mágikus rovarok próbálják megcsípni. Akinél sikerrel járnak, arra a varázslat szintjének megfelelő erősségű sebző méreg kerül, mintha az azonos nevű végtag szakértelemmel támadták volna meg. A sebző méreg elleni mentődobásba beleszámít az esetleges méregimmunitás szakértelem (ilyen a galetkiknek nincs, csak a torzszülötteknek).

153) Nagyobb gyógyítás.

Típus: Általános.
Forma: Gyógyító.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 8 VP, 3 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 6/17
Ár: 400.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A kisebb gyógyítás továbbfejlesztett, jóval nagyobb hatásfokú változata. Elmondásakor 3D6+szint*3 életpontot gyógyulsz. Érdemes beírni a GY parancs 4. vagy 5. paraméterének, hogy automatikusan használd, ha szükség van rá.

180) Őrjöngés

Típus: Általános.
Forma: -
Táv: Bármi
Terület: Minden barát.
Hatóidő: Csata
Költség: 14 VP
Mentő: -
Küszöb: 8/12
Ár: 450.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Minden, az oldaladon harcoló lény annyiszor +3% támadást kap, ahányas szintu orjöngésed. Hatása a tombolással nem adódik össze.
Változás: ha legalább 10-es szinten ismered, akkor társaid esetében is feleződik a tüskés bőrből eredő sebződés.

161) Sebezhetetlenség.

Típus: Védekező.
Forma: Föld.
Táv: Közel.
Terület: Magadra.
Hatóidő: Csata.
Költség: 9 VP.
Mentő: -
Küszöb: 4/14
Ár: 300.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Bár teljes sebezhetetlenséget nem lehet elérni, ez az a varázslat, amely a legközelebb áll hozzá: elmondásakor a harc időtartamára védettséged megnő szintenként 2%-kal, vastag bőr szakértelmed szintenként eggyel. Egy gránitbőrrel kombinálva, nem lesz olyan ellenfél, aki közelharcban le tudna győzni.

145) Sötét halál.

Típus: Támadó
. Forma: Halál.
Táv: Bármi.
Terület: 1 célpont ellenfél.
Hatóidő: Azonnali.
Költség: 13 VP.
Mentő: Egészség.
Küszöb: 6/17
Ár: 650.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Klasszikus nekromanta támadó varázslat, amely siker esetén olyan masszív sokknak teszi ki az ellenfél szívét, hogy életpontja felére csökken. Ebből adódóan, a varázslat egyformán hatékony gyenge és erős ellenfelekkel szemben, viszont önmagában senkit sem tud megölni, ezért nem célszerű a 2-3. harci kör után alkalmazni.

144) Titánok szele.

Típus: Védekező.
Forma: Föld.
Táv: Közel.
Terület: Minden barát.
Hatóidő: Csata.
Költség: 8 VP.
Mentő: -
Küszöb: 6/16
Ár: 450.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A varázslat működése pontosan megegyezik az óriáserő nevű varázslattal (szint/2-vel megnő minden végtag mérete a harc végéig), azzal a különbséggel, hogy a titánok szele nemcsak rád, hanem összes szövetségesedre is hat.

202) Nagyobb életszívás

Típus: Támadó
Terület: Minden ellenfél egy adott mezőn
Hatóidő: Azonnali
Költség: 10 VP
Mentő: -
Küszöb: 12/28
Ár: 2500.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Leírás: A varázslat megegyezik a 2. szabálykönyv 74. oldalán leírt Életszívás (#29) varázslattal, azzal a különbséggel, hogy a nagyobb életszívás nem csak egy célpontra hat, hanem egy adott mezőn tartózkodó miden élőlényre. Ezenkívül az alapsebzés nem 4, hanem 12. Kiváló területre ható pusztítás kis lények ellen, gyógyulással kombinálva.

235) Rothadás

Típus: védekező
Táv: bármi
Terület: 1 célpont, ellenfél
Hatóidő: csata
Költség: 17 VP
Mentő: egészség (65%)
Küszöb: 13/25
Ár: 3200.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
A rothadás a nekromanták félelmetes fegyvere. Fegyver, de mégis a védekező varázslatokhoz tartozik - csupán azért, mert varázsigéje egyszerű, így egy körben elmondhatsz mellette még egy másik védekező kategóriájú varázslatot. A rothadás eredményeképp ellenfeled a csata során nem gyógyulhat regenerációtól, vámpirizációtól és gyógyító varázslattól sem - ez utóbbi kategóriába az animáció és a feltámasztás is beletartozik. A varázslat ellen ellenfeled esetleges rezisztanciája 15-tel kevesebbnek számít.

236) Méregimmunitás

Típus: védekező
Terület: magadra
Hatóidő: csata
Költség: 26 VP
Mentő: -
Küszöb: 13/18
Ár: 4000.
Isk: Nagyobb Nekromanta.
Egy igazi nekromanta fittyet hány a mérgeknek! A méregimmunitás elmondásával a csata időtartamára kapsz szintenként +2 méregimmunitást (ami a paralizáló, sebző és bénító méreg ellen véd), valamint szintenként +1 kontaktméreg immunitást.

248) Gázrobbanás

Típus: támadó
Táv: bármi
Terület: 1 célpont ellenfél
Hatóidő: azonnali
Költség: 27 VP
Mentő: -
Küszöb: 14/38
Ár: 3500.
Isk: Nagyobb nekromanta
Leírás: Ellenfeled arcában felrobbantasz egy mérges gázból álló gömböt, szintenként d8 mérges gáz sebzést okozva. A varázslat ellen nemhogy nincs mentődobás, de ellenfeled rezisztanciája még 10%-kal kevesebbnek is számít.

258) Gyógyító szél

Típus: védekező.
Forma: gyógyító.
Táv: bármi.
Terület: összes barát.
Hatóidő: azonnali.
Költség: 25 VP.
Mentő: -
Küszöb: 15/-(mágustókenért is tanulható)
Ár: ??.
Isk: Nagyobb nekromanta.
Leírás: Ez a varázslat nagyon hasonlít a gyógyító szellőhöz, de annál jóval erősebb, ez ugyanis nem D3, hanem D6 ÉP-t gyógyít szintenként. Ha egy körben egyszerre mondasz el gyógyító szellőt és szelet megfelelő szinten, egy vesztett csatát is megfordíthatsz akár egy legendás ellenféllel szemben is

275) Kannibalizmus

Típus: általános.
Forma: gyógyító.
Táv: bármi.
Terület: magad és szolgáid.
Hatóidő: azonnali.
Költség: 40 VP, 5 TVP.
Mentő: -
Küszöb: 16/??
Ár: ??.
Isk: Nagyobb nekromanta.
Leírás: Az étel a Hegy mélyén kevés, és te kreatív módját találtad annak, hogy magadat és szolgáidat etesd. A varázslat elmondásakor neked és szolgáidnak a jóllakottsága megnő 1% x a varázslat szintjével, viszont te kétszerennyit sebződsz - a táplálék természetéből adódóan.